top of page
Writer's pictureSofia Ala-Aos

Malliasunto voi olla taiteellinen luomus - Part 2


Rantakaari asunto B51, kaksio 65,5m2

  

Pienemmässä malliasunnossa pintamateriaaleiksi oli valittu valkoinen, sininen ja musta. Tyhjään asuntoon astuttuani visioni sisustuksen suhteen kirkastui nopeasti. Asunto näytti jo tyhjänä vaikuttavalta, mutta tiesin, että oikein toteutettu sisustus korostaisi sen ylellisyyttä entisestään. Halusin luoda asuntoon dramaattisen ja arvokkaan tunnelman, joten valitsin sinisen rinnalle toiseksi tehosteväriksi kullan.


Mielikuvissani asunnossa asuisi moderni bisneshenkilö, joka arvostaisi nykyaikaisia ratkaisuja ja huoliteltuja yksityiskohtia. Sellainen, joka vaihtaa työpäivän jälkeen kotitohvelit jalkaansa ja pelailee rennosti shakkia.


Eteisen katseenvangitsijaksi tilasin elegantin Ferm Living Pujo -naulakon, joka toimii mainiosti pienemmässäkin asunnossa. Valitsin kaksion kohokohdaksi Giitun Uer- sohvan, jonka ylellinen Napoli-verhoilu sopii tähän asuntoon täydellisesti. Korkeat jalat tekevät suurestakin sohvasta kevyen näköisen ja sininen sametti tuo kokonaisuuteen näyttävyyttä.

  



Sisustuksessa halusin korostaa avokeittiön hyötyä kodikkaan tunnelman luomisessa. Halusin näyttää, että keittiössä viihtyvä asukas pystyy hyvin myös seurustelemaan vieraiden kanssa.



Yksityiskohtien hiomisella erotutaan massasta

Yksityiskohtien avulla asunnoista tulee erilaisia ja mielenkiintoisia. Itse haluan panostaa mielikuviin sekä fiiliksiin aina keskeneräisestä shakki-pelistä riisuttuun rannekelloon.





Tehosteseinä määrittää sisustuksen suunnan

Tämän asunnon suunnittelun lähtökohtana toimi sen valmiit pintamateriaalivalinnat. Halusin tuoda hieman pehmeyttä graafisuuden rinnalle. Tavoitteenani oli säilyttää asunnossa ylellinen, lähes hotellimainen tunnelma.




  

Luksusta arjen hetkiin

Rantakaaren pintamateriaalivalinnoissa kaksion WC-tilassa oli osuttu napakymppiin.

Avatessani WC-tilan oven olin iloisesti yllättynyt siitä miten rohkea tehosteseinä vastassani oli. WC-tilat eivät vaatineet suurta stailausta, joten muutama kultainen yksityiskohta riitti viimeistelemään arvokkaan tunnelman. Giitu -sisustusverkkokaupan upea Ring koriste-esine oli täydellinen loppusilaus.

 

  

Kun projekti valmistuu, suunnittelija laskee siveltimensä.

Ovet sulkiessani olin tyytyväinen. Olin luonut fiiliksiä herättävät malliasunnot, jotka toivottavasti inspiroisivat myös asunnonostajia sisustamaan luovasti ja itsensä näköisesti!



Tilaa POF:n blogi- ja uutiskirje.

Tilaamalla uutiskirjeemme, lähetämme sinulle uusimmat blogit ja muut POF:n uutiset suoraan sähköpostiisi. Mikäli haluat tilata myös second hand uutiskirjeen, voit tilata sen erikseen tästä. 

Kiitos! :)

bottom of page