Perheyrityksemme tarina alkoi tyhjyyttään ammottavasta autotallista. Äidistä, jolla oli hinku suunnitella toimitiloja riippumatta jostain tietystä mallistosta, sekä pojasta, joka mietti kuumeisesti korkeakoulunsa lopputyön aihetta. Eräs kesäpäivä Tukholmassa vuonna 2004 muutti kaiken. Poika istuskeli hotellin aulassa ja selaili asuntolehdestä paikallista asuntotarjontaa.

IMG 8760

Myynnissä olevissa asunnoissa näytti olevan upeat sisustukset, aivan kuin joku olisi ne kuvausta varten sisään kantanut. Lehdelle löytyi helposti tilaa matkalaukusta.

Syksyllä 2006 lehtikuvista syntyi liikeidea, joka johti Santaniemi Oy:n perustamiseen. Pian tuon jälkeen silloinen NCC rohkeni tilata ensimmäisen sisustuksen uudisasuntoon Tampereen keskustassa.

IMG 4717

Laminoitujen sisustuskuvien kanssa kiersimme tapaamassa rakentajia ympäri Suomen. Vakuutimme rohkeasti asiakkaita, että tästä voisi olla kaupallista etuja. Voi veljet, mitä menoa se oli, hyvässä – ja ei niin hyvässä.

Nousevan alan harmiksi vuonna 2008 Yhdysvalloista Suomenkin markkinoihin vaikuttanut rahoituskriisi sai rakentamisen lähes pysähtymään noin vuodeksi.

Pitkän matalalennon aikanakin olimme sitkeitä ja uskoimme omaan tekemiseemme enemmän kuin koskaan. Se palkittiin: olimme myös onnekkaita ja selvisimme tuosta ajasta. Vuonna 2012 alkoi uusi trendi, jolloin malliasuntojen sisustaminen muotoutui enemmänkin vakiintuneeksi käytännöksi. Se tarjosi alalle mahdollisuuden kasvuun, etenkin niille toimijoille, joita sohvien kantelu kiinnosti. Ja poffilaisia se kiinnosti!

Nyt äiti on jo jäänyt hienon uransa jälkeen onnellisesti eläkkeelle. Minulla on kuitenkin ympärilläni Suomen parhaat työkaverit, ja meillä on ilo edelleen tuottaa huippuunsa kehitettyjä ja alati parempia palveluita ja konsepteja niitä tarvitseville asiakkaille.

Uusi lehti kääntyy

2021 toukokuussa yhdistimme voimamme POF Visualsin ja POF Design Shopin kanssa ja toimimme jatkossa yhtenä POFina. Tarjoamme kaikki asuntomarkkinoinnin palvelut saman katon alta rakennusyhtiöille keskitetysti. Lue lisää POFista tästä!

-Juhani Grönberg