Taidekoti modernissa puutalossa

Niemenranta, Taidekoti modernissa puutalossa
Niemenranta, Taidekoti modernissa puutalossa

Kirjoittaja: Atte Helenius

Sisustussuunnittelija/Projektipäällikkö POF Interior

Satoja asuntoja ympäri Suomea sisustanut ja stailannut Atte on intohimoinen sisustusalan ammattilainen, joka uskoo persoonallisen ja itselle miellyttäväksi toteutetun kodin tuovan energiaa jokapäiväiseen elämään.

Kaupallinen yhteistyö YIT

Sisustimme näköalakallion ja metsäisten ulkoilureittien viereen valmistuneeseen Niemenrannan Rantapuistoon raikkaan 58m2 kolmion. YIT:n modernissa puukerrostalossa sijaitsevan vaalean esittelyasunnon skandinaavinen tunnelma syntyy puisten yksityiskohtien ohella sisustukseen valituista aidoista tauluista ja pohjoismaisista design-klassikoista.

Rakentaja: YIT

Kohde: Niemenrannan Rantapuisto

Asunto: A3 3H+KT 58m2

Juuret kestävän asumisen tulevaisuudessa

YIT:n puurakenteisen kerrostalon laadukkaassa ja turvallisessa hyvän olon kodissa on suomalaisille rakas puun tuntu. Moderni tumma puukerrostalo on nykyaikaisilla asumisen ratkaisuilla varusteltu ja kestävästi rakennettu. Sen kodeissa eletään kaupunkiympäristössä läheisen luonnon suomista mahdollisuuksista nauttien.

Puurakenteisessa kerrostalossa huomasi hyvän sisäilman ja akustiikan, puun tuntua ja pehmeyttä asuntoon toi kauniit tehostepaneeliseinät.

Lue lisää: yit.fi/puukerrostalot

Halusimme tuoda myös asunnon sisustukseen puun lämpöä. Valitsimme kokonaisuuteen upeita tammisia kalusteita, kuten Skagerakin Georg ruokapöytä, Adean Botanic hylly sekä yöpöydiksi Woodnotesin Twiggy pöydät.

Kerroksellisuus rikastuttaa sisustusta

Sisustusta suunnitellessamme poimimme erilaisia pinnalla olevia materiaaleja ja tekstuureja, jotka luovat raikasta kerroksellisuutta vaalean harmoniseen sisustukseen. Orgaaniset pyöreät muodot omaavat Gubin Pacha lepotuoli sekä Sofacompany Paula sohva, päällystettynä eläväpintaisella buklee-kankaalla tuovat sisustukseen pehmeän kodikasta luonnetta.

Ferm livingin Arum lattiavalaisimen jalusta ja Gubin TS-sivupöydän kansi ovat tyylikästä travertiinia. Travertiini on hieman maanläheisempi valinta marmoriin verrattuna. Tämä beigen eri sävyissä esiintyvä kivilaji toimiikin loistavana kontrastina buklee-kankaan pehmeydelle.

Ajaton messinki yksityiskohdissa, kuten esimerkiksi Menun TR bulb valaisimessa antaa tähän sisustukseen ripauksen eleganttia ja lämmintä hehkua. Viherkasvit tuovat sopivasti värikästä eloa, tähän muuten hillityn värimaailman omaavaan kotiin.

Taide osana kotia

Saimme kunnian käyttää asunnossa upeaa paikallista taidetta. Teokset luovat asunnon sisustukseen syvyyttä ja persoonallisuutta. Nämä upeat katseenvangitsijat ovat taitavan tamperelaisen taiteilijan Matilda Kääntän luomia. Kääntä on taideyrittäjä, joka taiteen tekemisen ohella järjestää taidetapahtumia. Itseoppinut tamperelainen taiteilija nauttii erityisesti tilaustöistä, joissa hän pääsee yhdessä asiakkaan kanssa toteuttamaan yhteistä visiota.

Matildan mukaan taide saa erottua kodissa tai muissa tiloissa, mutta sen pitää kestää aikaa olematta tylsä. Teoksissa onkin haettu sekä suuria linjoja että ajattomuutta. Kääntän mukaan valolla on merkittävä vaikutus taiteelle – päivänvalon ja valaistuksen vaihtuessa tekstuuripitoiset työt näyttävät hyvin erilaisilta varjojen luodessa erilaista tunnelmaa valon ohella.

 Lisää Matildan taiteesta: www.reteearts.fi ja @retee_arts

Niemenranta Blogi kuvat 3 of 31 WEB
Puiset paneeliseinät toimivat kauniina taustana sisustukselle.

Nämä ihanat Rantapuiston kodit ovat jo löytäneet asukkaansa, mutta voit tutustua alueen muihin kohteisiin tästä: YIT Asunnot Niemenranta

Sisustus: Atte Helenius / POF Interior
Kuvat: Samu Kaipio / POF Interior