Uutta urbaania asumista Tampereella

Topaasi-asunnon olohuoneen sisustus
Design Wash-blogin kirjoittaja Tiina Ilmavirta

Kirjoittaja: Tiina Ilmavirta

Minimalistisesta tyylistään tunnettu Design Wash -blogin kirjoittaja Tiina Ilmavirta on AD, muotoilija, bloggaaja ja yrittäjä.
Vahvan visuaalisen silmän omaava luova suunnittelija rakastaa pelkistettyä, harkittua ja funktionaalista muotoilua, jota pyrkii myös omassa työssään toteuttamaan.

Kaupallinen yhteistyö SRV

Rakentaja: SRV

Kohde: Tampereen Kannen Topaasi

Asunto: A27 3H+KT+S 59,5m2+6,5m2

Rautatien päälle aivan Tampereen ydinkeskustaan rakentuu uudenaikainen hybridikortteli Tampereen Kansi. Sen asukkaita palvelevat alueen lukemattomat liikkeet, työelämän mahdollisuudet ja elämykset. Kannen laidalta 16-kerroksisesta tornitalosta löytyy tämä mustavalkoinen kaupunkikoti. Ainutlaatuista arkkitehtuuria ja monikäyttöisiä asuintiloja tarjoavaa SRV:n Tampereen Kannen Topaasia kävi kanssamme ihastelemassa sisustusvaikuttaja Tiina Ilmavirta.  

Ainutlaatuisia tiloja ja arkkitehtuuria

Tornitalon 9.-kerroksen 66-neliöinen asunto on persoonallisen kaunis ja lähes rajattomasti muunneltava. Työkseen graafista muotoilua tekevä Tiina löytää kodista ruokailuryhmälle, sohvalle sekä työpisteelle monta sopivaa paikkaa. Kodin neliöt on hänestä käytetty poikkeuksellisen hyvin:

”Lasiset siirrettävät seinät tekivät tilasta valoisan ja avaran, ja sisustamisen puolesta mahdollisuuksia oli monia – huoneita pystyi rajaamaan tai jättää yhtenäiseksi isoksi tilaksi.”

Kannen hybridikorttelin on suunnitellut kansainvälisesti arvostettu ja palkittu arkkitehti Daniel Libeskind. Puolalaissyntyisen suunnittelijan tunnetuimpiin töihin lukeutuu mm. Berliinin Juutalaismuseo. Tässäkin asunnossa Libeskindin arkkitehtuuriset ratkaisut ovat jo itsessään näkemisen ja kokemisen arvoisia.

Ajatonta urbaania sisustamista

Asunnon sisustusta Tiina luonnehtii urbaaniksi ja maskuliinisen tyylikkääksi. Ajatonta, pelkistetyn mustavalkoista sisustusta värittävät huonekasvit sekä harmaan ja ruskean eri sävyt.

”Mustavalkoisuus on ollut itselläni pitkään vahvimpina väreinä kodin sisustamisessa ja mukaan on tullut hiljalleen myös ruskeaa sekä hiekkaa. Väripaletti on edelleen niukka, enkä usko että laajennan sitä tulevaisuudessakaan kovinkaan paljoa. Olen enemmän kiinnostuneempi materiaaleista, kuin väreistä.”

Esteettisyys kulkee suunnittelussa sisustajalla sekä muotoilijalla käsi kädessä toimivuuden kanssa. Parhaillaan omaa muuttoa tekevä Tiina on pyöritellyt nykyisiä huonekaluja tulevan kotinsa pohjapiirroksen päällä ja laittanut niitä tarpeen mukaan kiertoon. Minimalistisen sisustajan kalusteet ovat tähänkin asti olleet tarkkaan harkittuja, mutta neliön muuttuessa sopivan kokoisilla kalusteilla on kokonaisuuteen iso merkitys.

Tilan tuntu ja muunneltavuus on otettu sisustuksessa erityisesti huomioon. Bertoian kromiset Knoll ja Diamond tuolit sekä siro Samsungin design-televisio ovat kaikki esteettisesti kauniita, mutta myös tähän tilaan sopivan ilmavia ja helposti sijoiteltavia.

Oikealta tuntuvia kaupunkikoteja

Asunto on Tiinasta rauhaa rakastavalle cityihmiselle nappivalinta. Rautatiekannen päälle sijoitettu 9. kerroksen koti kulkuyhteyksiltään verraton ja todella yllättävän hiljainen.

Kodin hankinnassa Tiina otti itse huomioon pohjan toimivuuden, näkymät, arkkitehtuurin ja kodin esteettisyyden. Harkinnassa sijainti ja jopa budjetti joustivat, kunhan edellämainitut olivat kohdallaan. 

”Itsehän olen tehnyt ostopäätöksen jo eteisessä. En kerran, vaan useamman kerran. Eikä siihen viimeksi tarvittu edes sitä eteistä, hädin tuskin oli seinät pystyssä. Sen vaan tietää, kun oikea osuu kohdalle.”

Topaasin myytävät asunnot: https://www.srv.fi/myytavat-asunnot/tampere/keskusta/tampereen-kannen-topaasi/

Topaasin ohella kannelta löytyy Nokia Arena, hotelli, Casino, ravintoloita sekä toimistotiloja. Koteja SRV rakentaa kaikkiaan viiden tornitalon verran. Topaasin jälkeen näistä valmistumisvuorossa on viereinen kerrostalo samaan tapaan arkkitehtuurisesti uniikkeja kaupunkikoteja tarjoava Tampereen Kannen Opaali.

Sisustus: Atte Helenius / POF Interior
Kuvat: Samu Kaipio / POF Interior