Laamanni – Pehmeiden sävyjen koti

Laamanni A4 Blogikuvat 18 of 25 WEB 1

Kirjoittaja: Jonna Kivilahti

Sisustustoimittaja Jonna Kivilahti on erikoistunut suomalaisista kodeista kertoviin juttuihin, joita julkaistaan suomalaisissa sekä laajasti ulkomaalaisissa lehdissä. Jonna on tehnyt Happy Homes – kirjasarjan, jonka kuudes osa Summer Houses ilmestyi viime vuonna. Jonna Kivilahti on myös muotisuunnittelija sekä sisustussuunnittelija ja stylisti.

Kaupallinen yhteistyö: Lujatalo

Rakentaja: Lujatalo

Kohde: Pirkkalan Laamanni

Asunto: A4 3H+KT+PARV. 64m2

Lujatalo aloitti keskustakorttelin rakentamisen Pirkkalan monipuolisten palveluiden ääreen keväällä 2020. Ensimmäisenä rakennuksista valmistuu Laamanni, jonka esittelyasunto sai toimestamme värikkään sisustuksen. Tässä pehmeä tunnelmaisessa yhdessäolon ja sujuvan arjen Lujakodissa ei podeta harmaata arkea. Asunnon parhaat palat teille paljastaa Laamannissa vieraillut sisustustoimittaja Jonna Kivilahti.

Laamanni A4 Blogikuvat 1 of 25 WEB

VÄRIÄ SEINIIN JA SISUSTUKSEEN

Värikäskin koti voi olla elegantti ja arvokas, toteaa Jonna asunnon nähtyään. Tässä kodissa väreillä on tietoisesti pyritty torjumaan harmaata arkea. Kesästä muistuttavien veden ja hiekan sävyjen kontrastina asunnon sisustuksessa on käytetty ruskaan taittavaa ruskeaa ja oranssia.

Suunnittelun ajatuksena oli tehdä sisustus ilman yhtäkään mustaa tai harmaata yksityiskohtaa.

Kodin keskipiste on ehdottomasti keittiön, ruokailutilan ja olohuoneen yhdistävä iso avoin tilaa, joka on muunneltavissa monenlaiseen elämiseen sopivaksi. Avokeittiön ohella asunnosta löytyy kaksi huonetta, joista isompi on sisustettu makuuhuoneeksi ja pienempi, eteisen tuntumasta löytyvä, työtilaksi.

Seinäpintojen maalaaminen on tällä hetkellä voimakas trendi. Jonnan mukaan nyt maalataan useita seiniä sekä jopa sisäkattoja ja ovia karmeineen. Seiniä myös listoitetaan ennen maalausta.

Sisustusvaikuttajanakin tunnettu toimittaja kannustaa leikittelemään ajatuksella väreistä kodin pinnoilla. Värikkään sisustuksen toteuttamiseen voi tarvittaessa pyytää apua sisustussuunnittelijalta tai -arkkitehdiltä. Itse maalaus on helppoa ja nopeaa toteuttaa vaikkapa viikonlopun aikana, hän heittää. Kokeilun voi aloittaa aloittaa vaikka silmille lempeistä maanläheisistä tai murretuista sävyistä.

Värikkäät seinät ovat kauniita, mutta eivät välttämättä jokaiselle se oma juttu. Jonna on työnsä kautta nähnyt lukuisia mustalla, harmaalla ja valkoisella sisustettuja koteja. Myös oman kotinsa sisustuksessa hän on aina luottanut mustan ja valkoisen väripariin.

”Olen jo vuosia pohtinut omankin kodin seinäpintojen maalaamista, ja aina työn vuoksi sävykkäissä kodeissa käydessäni saan uuden inspiraation asian toteuttamiseen.” 

Oikeat huonekalut tilaan ja tunnelmaan

Jonna huomauttaa, että onnistunut sisustus vaatii värien ohella monien eri tekijöiden huomioimisen, sillä kalusteiden ilmeet muuttuvat voimakkaasti riippuen siitä, mihin ne yhdistetään.

Olohuoneen pehmeä tunnelma ja varsinkin ruokatilan osuus olivat asunnossa Jonnan mieleeni.

”Omassa kodissani astiakaappi on yksi hallitsevimmista kalusteista, korkeutensa ja muutenkin suuren kokonsa vuoksi ja tuntui kivalle nähdä keveä vaihtoehto, joka oli matala ja leveä. Myös astiakaapin lasiset pinnat luovat keveää tunnelmaa. ”

Oikeanlaisilla kalusteilla on tärkeä rooli sisustuksessa. Huonekalujen koolla, rakenteella ja muodolla voidaan vaikuttaa sisustuksen painopisteisiin ja kodin tunnelmaan. Erilaisia kalusteita yhdistelemällä saadaan usein aikaiseksi kaikista kiinnostavin lopputulos.

Jonna tunnistaa asunnosta tutun pyöreän ruokapöydän. Hän on ostanut samanlaisen pöydän itselleen joskus Pariisista, mutta antanut sen sittemmin tyttärelleen. Pöytä on Jonnan mielestä erinomainen valinta avokeittiöön tilankäytön kannalta. Sen ääreen mahtuu tarvittaessa useampikin henkilö niin, että jokainen näkee toisensa. Pöytään saa myös luotua kauniin keskikattauksen eikä kulmille tarvitse varata erikseen tilaa.

 

KESKUSTAKORTTELIN KOTI

Uudenaikaiset Lujakodit on rakennettu suoraan Pirkkalan monipuolisten palvelujen ääreen. Laamannin lisäksi keskustakortteliin on rakenteilla Viistokujan 16-kerroksinen tornitalo, joka koostuu kahdesta yhtiöstä Kirjurista ja Notaarista. Pihakannen alle valmistellaan talonyhtiöiden yhteistä pysäköintihallia, josta voi piipahtaa asioille yhteiskäyttöautolla.

Lähiympäristön palvelut houkuttelevat helppoudellaan ja urheilun suhteen on paljon valinnanvaraa, Jonna huomaa.

Lujakoti – Tehty kestämään elämää: https://lujakoti.fi/kaupungit/pirkkala/

Sisustuksessa Jonna kiinnittää huomiota erityisesti kalusteisiin ja niiden yhdistettyihin valaisimiin sekä mattoihin. Jonna ihastuu asunnossa käytettyihin vaaleansinisiin katto- ja pöytävalaisimiin, jotka toimivat hänestä hienoina detaljeina läpi asunnon.

”On kiva ajatus valita yksi valaisinmalli, ja toistaa sitä eri muodoissaan kodin eri tiloissa.”

– Pohdin mielessäni kuvitteellista pariskuntaa, joka asuntoon muuttaisi. Näin parin, jonka lapset ovat ehkä jo aikuistuneet, ja muuttaneet omilleen, ja kaksin on tarve toimivalle kaupunkikodille.  Pariskunnalla on ehkä kakkoskoti, vaikkapa järven rannalla, ja sinne vetäydytään etätöihin ja varsinkin vapaa-ajalle. Kaupunkikodin tilat saavat olla napakat ja toimivat. Makuuhuone on avara ja valoisa, ja työhuone on helppo sisustaa toimivaksi kotitoimistoksi. Lähiympäristön palvelut houkuttelevat helppoudellaan, kaupassa voi piipahtaa minuuteissa.

Laamannin myytävät asunnot: https://lujakoti.fi/kohteet/asunto-oy-pirkkalan-laamanni/

Sisustus: Sofia Ala-Ajos / POF Interior
Kuvat: Samu Kaipio / POF Interior