Rakuunanpuisto – Upea unelmakoti

50-60-luvun tyyliin sisustettu olohuone.
Kasvokuva Oma koti valkoinen -blogin kirjoittaja Miiasta.

Kirjoittaja: Miia Salmi

Oma Koti Valkoinen -blogia kirjoittaa helsinkiläinen Miia, joka asustaa, sisustaa ja remontoi 80m2 kokoista kerrostalokolmiotaan japanilais-skandinaaviseen tyyliin. Suomen suosituimmaksi valitussa sisustukseen painottuvassa blogissa inspiroidutaan erityisesti pohjoismaisesta designista, minimalismista, ja iloitaan arjen nerokkaista pikkuideoista.

Kaupallinen yhteistyö Skanska ja Giitu.fi -sisustusverkkokauppa

Kutsuimme Oma Koti Valkoinen –blogista tutun sisustusvaikuttaja Miia Salmen tutustumaan Munkkiniemessä sijaitsevaan sisustuskohteeseemme. Hän tykästyi kodin pohjaratkaisuun, valoisuuteen ja sisustuksen harmoniseen tunnelmaan.

POF skandinaavinen sisustus Sisustussuunnittelu Rakuunapuisto Skanska uudiskohde
POF skandinaavinen sisustus keittiö Sisustussuunnittelu Rakuunapuisto Skanska uudiskohde

Rakuunanpuisto – Unelmien koti kaupungin sykkeessä

Suomen suurimpiin rakennusyrityksiin kuuluvan Skanskan upea Rakuunanpuiston uudiskohde sijaitsee Alvar Aallon kotitalon läheisyydessä erinomaisten kulkuyhteyksien ja puistomaisen viihtyisän luonnon äärellä.

Kauniisti ajan hengen mukaan sisustettu koti henkii modernia tunnelmaa, joka yhdistyy Alvar Aallolle tyypilliseen funktionalismiin. Nykypäivän mukavuuksilla varustettu koti teki Miiaan suuren vaikutuksen ja hän kertoo rakastuneensa keittiö-olohuone -kokonaisuuden nerokkaaseen tilaratkaisuun.

Yhtenäisessä tilassa sijaitsevat keittiö ja olohuone ovat selkeästi kodin sydän. Tykkään kovasti kodin pohjaratkaisusta ja yhtenäisestä avoimesta tilasta, jossa koko perhe voi yhdessä viettää aikaa. Keittiö on rakennettu nerokkaasti kulman taakse, jonka ansiosta tiskit ja ruoanlaitosta aiheutuneet sekasotkut eivät loista silmiin edes olohuoneen puolelta, vaan häivyttyvät taustalle”, Miia kertoo.

POF skandinaavinen sisustus olohuone Sisustussuunnittelu Rakuunapuisto Skanska uudiskohde
POF skandinaavinen sisustus olohuone Sisustussuunnittelu Rakuunapuisto Skanska uudiskohde

Designklassikot modernissa ympäristössä

Yhdistimme Rakuunanpuiston sisustuksessa 50- ja 60-luvun klassikkokalusteita ja -valaisimia modernin nykydesignin kanssa. Hyvän designin, uuden sekä vanhemman, tunnistaa yhdisteltävyydestä ja ajattomuudesta. Kokoavana tekijänä toimii myös mennyttä ja tätä päivää henkivä värimaailma. Olohuoneen ja makuuhuoneen seinissä Tikkurilan trendikäs sinappinen Dukaatti, keittiössä kaunis Kaakaovoi ja työhuoneessa pehmeä keltainen Greippi.

Ensimmäisenä eteisestä oleskelutilaan astuessani kiinnitin huomioni kodin valoisuuteen ja upeaan sohvaan, jonka korkeat jalat tuovat modernin sohvan ilmeeseen ilmavuutta. Ilmavuus ja keveys on itselleni tärkeä sohvan ulkonäössä ja kapea putkijalka toimii kontrastina sohvan muhkeudelle”, Miia kuvailee ensivaikutelmiaan.

Miia ihastui myös Flos IC-sarjan messinkisiin designvalaisimiin, joiden graafinen muotokieli on mielenkiintoinen, muttei silti vie liiaksi huomiota sohvakokonaisuudelta ja kuvataiteilija Mona Hoelin näyttävältä taululta    

POF skandinaavinen sisustus makuuhuone Sisustussuunnittelu Rakuunapuisto Skanska uudiskohde
POF skandinaavinen sisustus makuuhuone Sisustussuunnittelu Rakuunapuisto Skanska uudiskohde

Täyteläiset sävyt

Sisustuksessa käytetyt täyteläiset ja tunnelmalliset sävyt toistuvat myös makuuhuoneessa. Taiteilija Mona Hoelin vaikuttava teos toimii myös tässä tilassa katseenvangitsijana.

Innostuin tästä kauniista kolmiosta kovasti, se olisi sijainniltaan täydellinen ja pohjaratkaisultaan meille optimaalinen. Tyttö saisi tuon makuuhuoneeksi sisustetun tilan omakseen ja minä valtaisin työtilaksi stailatun huoneen, jonka yhteydestä löytyy vaatehuone ja käynti parvekkeelle – miten ihanaa olisi kesäaamuina heräillä sängystä parvekkeen ovesta puhaltelevaan raikkaaseen ilmaan,” Miia haaveilee.

POF skandinaavinen sisustus työhuone Sisustussuunnittelu Rakuunapuisto Skanska uudiskohde
POF skandinaavinen sisustus ruokailutila Sisustussuunnittelu Rakuunapuisto Skanska uudiskohde

Särmikäs sisustus syntyy yksityiskohdista

Keittiöstä ruokailuryhmän yläpuolelta löytyy Paavo Tynellin A1965-riippuvalaisin, joka sopii erinomaisesti yhteen messinkijalkaisten Beetle-tuolien ja tammisen ruokapöydän kanssa.

Lempituolini, Ilmari Tapiovaaran vuonna 1956 suunnittelema Mademoiselle, on aidosti yksi mukavimmista tuoleista ja selkänojan kaarevuus sekä pinnojen jako on suunniteltu tukemaan istujan asentoa,” Miia kertoo.

Tapiovaaran arvostetun designklassikon vierestä löytyy uuden aikakauden helmi, Samuli Helavuon Hakolalle suunnittelema Edit-hylly, jonka moderni muoto luo kerroksellisuutta olohuoneen sisustukseen.

Tutustumiskohteena ollut upea asunto on jo myyty, mutta Skanskan muuttovalmiista Rakuunanpuiston uudiskohteesta löytyy vielä muutama vapaa huoneisto. Tutustu vapaisiin kohteisiin täällä: ➤ skanska.fi/rakuunanpuisto

Tule seuraamaan viimeisimpiä myyntisisustamisen trendejä Instagram-tililtämme! ➤ instagram.com/piece_of_furniture